Olimpija za odtenek boljša

 

V torek, 15. 1. 2019, se je mladinska ekipa Miklavža pomerila z vrstniki iz Ljubljane. Tekma proti Olimpiji je postregla z večkratnim izenačenjem in izmenjavanjem vodstva. V tretji četrtini se je ekipa Olimpije nekoliko oddaljila vendar smo se hitro priključili in v odločilnih trenutkih v zadnji četrtini bili na -3 točke. Žal na takšnih tekmah odločajo prosti meti in vsak “pospravljen zicer”. Mi smo pri obojem bili nekoliko slabši od nasprotne ekipe zato smo morali priznati poraz. S samo igro proti večjemu klubu pa ni bilo problemov, fantje so pokazali, da znajo igrat. Pa tudi to smo že sami vedeli, le nismo vedeli, da se znajo boriti tako kot so se včeraj. Prav vsi igralci domače ekipe in trener Aleš Milič si zaslužijo pohvalo, fantje so prikazali dobro in borbeno igro. Od domačih fantov velja izpostaviti Šerbinek Gašperja, ki je bil s 26 točkami prvi strelec domače ekipe in “gospodarja rakete” Blaža Habota, ki je navduševal s svojim zabijanjem. Omeniti pa je potrebno tudi publiko, v dvorani se je namreč zbralo vsaj 150 gledalcev.

Objavljeno v Novice | Komentarji so izklopljeni za Olimpija za odtenek boljša

Zmaga članske ekipe

2. PARKL LIGA
MIKLAVŽ : HALOZE

Po nesrečnem porazu po podaljšku v Murski soboti in rutinirani zmagi večer prej proti Ptujski gori, smo v soboto, 12. 1. 2019, v goste dobili prav tako mlado ekipo Haloz. Prišli so samo s sedmimi igralci in pričakovali smo dokaj lahko tekmo in gladko zmago.
Pa ni bilo ravno tako. Gostje so zadevali mete od daleč in pod košem izkoriščali vrzeli v domači obrambi, tako da je rezultat bil stalo nekje izenačen, par točk je povedla ena ekipa, pa potem par točk nasprotna. Mi smo nekako koristili višino in moč Blaža Habota, izvedli kak uspešen prodor, tudi kak met iz pol razdalje smo zadeli, pa vendar so gostje ob polčasu odšli na odmor s 5 točkami prednosti.

V drugem polčasu smo krenili bolj odločno, saj smo vedeli, da bo gostom pričelo zmanjkovati sape in koncentracije. Z nekaj zadetimi meti Aljaža Visinskega, skoki Blaža Habota, kakšno vragolijo Gašperja Šerbineka je prednost začela rasti. Veliko delo v obrambi je opravil Jan Počivavšek, ki pa v napadalnih akcijah ni bil pri metu. Tudi ostali igralci, ki so prihajali v igro so pokazali veliko mero borbenosti in tako ni bilo popuščanja v obrambi in razlika okrog 15 točk je ostajala bolj ali manj nespremenjena, gostje so vedno redkeje zadeli naš koš. Mi smo se ustavili pri 99 zadetih koših in zabeležili drugo zaporedno zmago.

Čeprav je imel gostujoči trener veliko za povedati na račun sodnikov, kar je zabavalo publiko, saj je čudenje nad odločitvami izražal zelo na glas, je potrebno povedati da sta sodila z enakima kriterijema za obe ekipi, je pa res, da mlajši od obeh sodnikov zaradi neizkušenosti ni upal kaj dosti “piskati” in se je zanašal na odločitve starejšega kolega, vsekakor pa nista vplivala na rezultat tekme.

Skratka, videli smo zanimivo, športno tekmo, zagnanost obeh ekip z željo po zmagi, kar je na koncu potrdila tudi publika z aplavzom za obe ekipi.

Naša zmaga je povsem zaslužena.

Objavljeno v Novice | Komentarji so izklopljeni za Zmaga članske ekipe

V goste prihaja Olimpija!

Spored domačih tekem

Člani – liga PARKL

  1. 01. 2019 ob 18.00 Miklavž : KK Dornava

U19 – 1. B SKL

  1. 01. 2019 ob 20:30 Miklavž : Petrol Olimpija A

U15 – 1. SKL

  1. 01.2 019 ob 10:00 Miklavž : Janče A

 

Objavljeno v Novice | Komentarji so izklopljeni za V goste prihaja Olimpija!

Kratek pregled tekem v preteklem vikendu

 Ta vikend so na parket stopile tri naše selekcije, U19, U17 in U15.

Pa začnimo z ekipo U17, ki nastopa v 1. SKL in je v soboto, 5. 1. 2019, v domači dvorani pričakala ekipo Drave iz Ptuja. Naši fantje so celotno tekmo nadzorovali potek tekme in slavili z rezultatom 81 : 57, prvi strelec domače ekipe pa je bil s 26 točkami Andraž Kores.

V nedeljo, 6. 1., so na parket najprej stopili starejši pionirji, ekipa U15 nastopa v 1. SKL in je gostovala v Ljubljani pri Slovanu. V razburljivi tekmi in kljub zaostanku 18 točk, so naši fantje na koncu slavil za 3 točke. 2 sekundi pred koncem tekme je namreč Alen Martan zadel met za tri točke(!) in ekipi Miklavža pribor zmago proti renomiranemu nasprotniku.

V nedeljo zvečer, je kot zadnja nastopila še ekipa mladincev U19, ki nastopa v 1. B SKL.  Naši fantje so večino srečanja vodili, vseeno pa gostje iz Rogaške Slatine niso dovolili, da bi povečali razliko, zato je bila tekma napeta do samega zaključka. Kljub malenkost slabši igri je naša ekipa slavila z rezultatom 77 :75.

Objavljeno v Novice | Komentarji so izklopljeni za Kratek pregled tekem v preteklem vikendu