O nas

Košarkarska šola je v Miklavžu odprla svoja vrata leta 2008, sprva smo delovali zgolj kot interesna dejavnost v osnovni šoli, leto pozneje pa smo v Miklavžu ustanovili domače športno društvo. Julija, leta 2009 je bilo ustanovljeno Športno društvo, košarkarska šola Miklavž.

V društvu trenira blizu devetdeset vrtčevskih, osnovnošolskih in srednješolski otrok, tako fantov kot tudi deklic iz Miklavža in okolice. Imamo kar šest tekmovalnih selekcij: U9, U11, U13, U15, U17 in U19 ki tekmujejo v tekmovanjih pod okriljem KZS, raznih internih ligah, udeležujemo pa se tudi različnih turnirjev tako v Sloveniji kot v tujini.

S fanti vadijo štirje trenerji, treningi pa potekajo na treh osnovnih šolah. Treniramo v Miklavžu, Staršah ter na OŠ bratov Polančičev v Mariboru.

Košarkarska šola je v tekmovalni sezoni 2013/14 prejela nagrado za košarkarski klub, ki je v sezoni napravil največji napredek in od Košarkarske zveze Slovenije tudi prejela nagrado!

Za naš največji uspeh pa štejemo 2. mesto v državnem prvenstvu osnovnih šol – Košarkarski Superšolar, ki ga je dosegla ekipa starejših dečkov iz OŠ Miklavž na Dravskem polju v sezoni 2015/16.

V naši šoli se trudimo, da bi vzgajali nove generacije košarkarjev in v ta del Slovenije prinesli kvalitetno košarko ter mladim omogočili zdravo preživljanje prostega časa in druženje z vrstniki.