Iz Miklavža v Solingen

V poletnem prestopnem roku je naše vrste zapustil odličen krilni igralec Til Regoda (198 cm, 2001), ki bo v novi sezoni svoje znanje preizkušal v dveh nemških klubih. V članski konkurenci bo zastopal barve nižjeligaša iz Solingena, natančneje TSG Solingen Sharks, v kategoriji U19 pa bo igral na najvišjem nivoju, in sicer za ekipo Rhein Stars Köln Basketball.

Til Regoda

Til Regoda je bil član Košarkarske šole Miklavž od leta 2009, od leta 2010 je bil tudi registriran pri Košarkarski zvezi Slovenije. V našem klubu je nastopal za selekcije U10, U12, U14, U15, U17 in U19,  bil je tudi član regijske selekcije U15. V sezoni 2014/15 je bil član košarkarske ekipe Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju, ki je dosegla visoko 4. mesto na državnem prvenstvu osnovnih šol, v sezoni 2015/16 pa je ekipa osnovne šole, katere član je bil Til Regoda, dosegla visoko 2. mesto v Sloveniji. Tekmovanje osnovnih šol se odvija pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. V januarja 2017 smo se z ekipo U17 udeležili košarkarskega turnirja v Bečeju, v Srbiji, ekipa Košarkarske šole Miklavž pa je v svoji kategoriji zasedla 1. mesto na turnirju. Til Regoda je bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja.

Til Regoda je s svojimi 198 centimetri in tehničnim ter taktičnim znanjem, ki ga premore, nedvomno igralec, ki ga bomo v klubu še kako pogrešali. Veseli pa nas, da je še vedno v stiku z nami in nam pripoveduje o svojih izkušnjah. Kot sam pravi, je v Košarkarski šoli Miklavž dobil osnove čisto vsega, na katerih zdaj nadgrajuje svojo kvaliteto. Zdi se mu, da je najbolj nadgradil svoj met in dribling. V sedanjih ekipah se vsak posameznik na treningu bojuje za mesto v ekipi, ker je med fanti velika konkurenca. Trenerja namreč ne zanima, kakšen talent si in od kod si, ampak koliko si pripravljen storiti za ekipo in koliko si pripravljen dati od sebe. V primerjavi s košarko, ki jo je igral prej, se mu zdi, da sta pri treningu in tekmah razliki v hitrosti razumevanja igre in doslednost, kajti če nečesa ne razumeš, te takoj nekdo nadomesti. Ves čas moraš biti osredotočen in pripravljen. Igrajo bolj “šablonski” način igre, glavni stvari, ki se razlikujeta, sta hitrost igre in fizična pripravljenost, moč.

U19 – Rhein Stars Köln Basketball, Til Regoda številka 12

Tilu želimo mnogo uspešnih košarkarskih uspehov in borbenosti na igrišču. Verjamemo, da bomo zanj v prihodnosti stiskali pesti tudi na velikih tekmovanjih.

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.