3. mesto na državnem prvenstvu!

V sredo, 3. 4. 2019, je v Miklavžu na Dravskem polju potekal finalni turnir 53. Košarkarskega Superšolarja za starejše učence. Poleg domačinov so nastopile še ekipa OŠ Domžale, ekipa OŠ Franceta Bevka Ljubljana ter ekipa OŠ Vrhovci, ki je prepričljivo zmagala letošnje tekmovanje.

Domačini iz Miklavža smo si priborili izjemno 3. mesto, v izredno razburljivi tekmi smo premagali Domžalčane in tako nadvse razveselili nabito polne tribune OŠ Miklavž na Dravskem polju. Domžalski zadnji met je za las zgrešil cilj in slavje se je lahko začelo.

V prvem polfinalu so igralci OŠ Vrhovci pred polnimi tribunami zanesljivo premagali domačine, OŠ Miklavž na Dravskem polju, v drugem polfinalu pa so igralci OŠ Franceta Bevka Ljubljana z odlično igro v zadnji tretjini odpravili ekipo OŠ Domžale.

V finalni tekmi je ekipa OŠ Vrhovci zanesljivo premagala vrstnike iz OŠ Franceta Bevka Ljubljana. Veliko prednost so si priigrali že v prvem delu tekme, ki se je končal z 19:6. V nadaljevanju so prednost obdržali in se popolnoma zasluženo veselili končne zmage.

OŠ Miklavž na Dravskem polju se je kot šola gostiteljica ponovno dobro izkazala, med tekmami je prevladovalo športno navijaško vzdušje. Tudi župan Občine Miklavž na Dravskem polju, gospod Egon Repnik, je ponosno zaželel dobrodošlico vsem gostujočim ekipam in izrazil zadovoljstvo nad športnimi dosežki naših fantov. Za OŠ Miklavž na Dravskem polju je to že 3. finale v zadnjih petih letih(!), kar samo potrjuje dobro delo v Košarkarski šoli Miklavž. Po 4. in 2. mestu smo dosegli še 3. mesto. Že sama uvrstitev na zaključni turnir je bil velik uspeh, bronasta medalja pa je ta uspeh samo oplemenitila.

Čestitke igralcem in trenerjem za izjemen uspeh!

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.